- 500 gram frukt och grönt om dagen.
- Fisk tre gånger i veckan.
- Välj i första hand fullkorn när du äter bröd, flingor, gryn, pasta och ris.
- Välj nyckelhålsmärkta livsmedel.
- Använd flytande margarin eller olja i matlagningen
Hanna försöker hjälpa mig så gott det går. Jag brukar vara mycket skeptisk till fullkornsprodukter, men ibland har hon lurat mig rejält. Detsamma gäller grönsaker.
Fisk har vi alltid varit bra på att äta. I synnerhet lax, som vi äter minst en gång i veckan, ibland oftare. Vi äter också en hel del torskfilé. En nyhet vi infört (utöver lax och torsk) är konceptet veckans fisk. Varje vecka testar vi en ny fisk. Gärna en ”ovanlig” fisk (helst någon med konstigt namn). Det är trevligt att laga lite mat tillsammans och satsa på riktigt bra råvaror. Det blir inte lika lätt med restaurangbesök nuförtiden, så då får man väl satsa på lite lyx hemma istället.
Kanske med ett gott vin, eftersom det numera är tillåtet att ta ett glas trots att man ammar.
Jag tror det är bra att följa livsmedelsverkets råd, de grundar sig på forskning. Men viktigast är att njuta av en trevlig middag och hålla tummarna för att det inte är allt för mycket fullkorn som letat sig ner på tallriken.
haha japp håll koll på fullkornsprodukterna Olle hihi. Visste du förresten att det bara är 8 1/2 månader tills december och glögg kan drickas åter =)
SvaraRaderaSnart, snart kommer vi på besök i Uppsala och äntligen får träffa lille Ville! Ska bli så himla kul! Hälsa Hanna o Ville. Kramar
SvaraRaderaLax en gång i veckan och ibland oftare (om Erik kommer på besök) borde det stå, va?
SvaraRaderasill gillar jag! Senapsill eller skärgårdssill med kokt potatis och kokta morötter. Mums!
SvaraRaderaÅ Kristin... Nu fick du mig hungrig.
SvaraRaderaMatjessill, första färskpotatisen, gott öl och en liten, på uteplatsen en försommarkväll...