lördag 4 juli 2009

Det är vid Webern jag bossar!


När det kommer till matlagning brukar jag vanligtvis hålla mig undan! Jag hade förvisso betyg 5 i hemkunskap men jag brukar alltid hänvisa till mottot att ”var och en ska göra det dem är bra på”. Det är främst av praktiska skäl och inte av ointresse som jag aldrig lagar mat på vardagarna. Jag kommer hem sent, oftast runt 18:45 på kvällen. Om jag då trött efter en hård arbetsdag skulle dra igång med matlagningen skulle middagen bli sen. Jag är glad över att få lite markservice från min kära hustru.
Som alltid finns det undantag. När det kommer till grillning så är det jag som bossar! Grillning är överlägset det bästa sättet att tillreda fläskkött (ja egentligen allt kött), fågel eller fisk. Grönsaker blir också goda att grilla men fokus är på köttet. Jag föredrar fläskkött (typ fläskfilé eller fläskkarré). Jag tycker att fettsammansättningen på fläskköttet gör att smakerna framträder så bra. En annan favorit är lammkorv. Det måste vara en lammkorv av hög kvalitet. Jag köper alltid från Andersson & Tillman Chark. Den är hur bra som helst. Passar bra som en aptitretare eller som tillbehör. Vi brukar också grilla halloumi som tillbehör. När det gäller såser så kan listan göras lång. Hannas hemmagjorda Tzatziki hör till favoriterna, även om det känns lite 90-tal men det gör inget. Kanske märks det att jag börjar bli hungrig?

2 kommentarer:

  1. Sluta snacka om grillat Olle och visa istället hur bra du är på att baka genom att lägga upp lite bilder på Hannas tjocka mage istället.. Vill se hur stor den har blivit!

    SvaraRadera
  2. Ok. Vi lämnar grillning och övergår till bullbakning för ett tag.

    SvaraRadera